Kliniğimizde hastalarımızın sıklıkla sordukları soruları sizlerle paylaşmak istedik. Doktorlarımız ve personelimiz yapılan tedaviler ve kliniğimizin düzeni ile ilgili sorularınızı her zaman cevaplıyabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular

Kliniğimize İlk Başvuru

Kliniğimizden 286 212 58 38 nolu telefondan veye şahsen başvurarak muayene randevusu alabilirsiniz. İlk randevunuza geldiğinizde Asistanlarımız tarafından kayıt işleminiz yapılarak, dijital panoramik rontgen(tüm çene ve dişlerinizin göründüğü) filminiz alınacaktır. Bu işlemden sonra Prof.Dr.Şebnem Eskimez veya görevlendirdiği bir hekim sizi muayene ederek size yapılacak tedaviler ve ücretleriyle ilgili bilgi verecek ve onam formunuz alınacaktır. Önerilen bu tedavileri yaptırmak isterseniz ilgili hekimler işlemin aciliyetine göre tedaviye başlıyacak veya sizin için uygun olan zamana randevu verilecektir. Önerilen tedavileri yaptırıp yaptırmamak veya bir kısmını yaptırmak sizin isteğinize bağlıdır.


Sosyal Güvenlik Kurumu ile Anlaşmanız Varmı?

Kliniğimiz Özeldir. Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmamız yoktur.


Ödemelerde Kredi Kartı Geçerli midir?

Tüm banka kartları Geçerlidir. Anlaşmalı bankaların kredi kartlarına ücret farkı olmadan taksitlendirme de yapılabilmektedir. (World, Bonus, Maximum)


Hangi Sıklıkla Diş Muayenesi Yaptırmalıyım?

Diş Hekimleri Birliği 6 ayda bir diş muayenesinin yapılmasını önermektedir. Bu şekilde küçük çürükler ve diş taşları erken tespit edilerek daha basit şekilde tedavi edilebilir.


Dişlerimden film alınması gereklimidir, bu işlem ne sıklıkla yapılmalıdır?

Muayene de alınan diş röntgen filmleri değerli bir tanı aracıdır. Rontgen filmi olmadan yapılan diş muayenelerinde birçok diş sorunu tespit edilemeyebilir. Biz genellikle 6 ayda bir yapılan kontrollerde teşhis filmi alınmasını tavsiye ederiz. Kullandığımız rontgen cihazları dijital olduğundan hastanın maruz kaldığı radyasyon çok düşük miktardadır.


Çocuğumun ilk dişhekimi ziyaretini hangi yaşta yaptırtmalıyım?

İlk diş ziyaretinin 3-4 yaşlarında yapılmasını öneririz. Çocuğun ilk ziyareti, eğlenceli ve bilgilendirici bir gezi olarak düşülmelidir. Çocuğunuzun ilk diş hekimi ziyareti olumlu geçerse bir ömür boyu dişhekiminden korkmayarak ağız sağlığına önem verecektir. Bunu sağlamak dişhekiminin hedefi olmalıdır.


Diş beyazlatma seçenekleri nelerdir?

Profesyonel sınıf ve ev tipi beyazlatma işlemleri yapılabilir. Profesyonel sınıf beyazlatma hekim tarafından klinikte uygulanır. Ev tipi beyazlatma işlemini size özel hazırlayacağımız kalıp yardımıyla kendi evinizin rahatlığında kullanabilirsiniz. Diş beyazlatma işlemi genellikle geçici etkili olup yaklaşık 6 ay sonra dişler eski rengine dönmektedir. Detaylı bilgi için doktorlarımıza danışabilirsiniz.


fissür sialent (örtme) nedir ve çocuğuma ne yarar sağlar?

Çocuğun arka çiğneyici dişlerinin girintilerine yerleştirilen koruyucu bir maddedir. Arka dişlerin girintileri çürük başlaması için uygun alanlardır. Bu maddelerin kaplanmasıyla çürük oluşumunu engelleyebilirsiniz. Bu işlemin çocuğunuz için uygun olup olmayacağına dişhekimimiz Zuhal Ulutaş yapacağı muayene sonunda karar verecektir.


Diş eti hastalığım olduğunu nasıl anlarım?

Dişeti hastalığı dişi çevreleyen yumuşak doku ve kemiğin enfeksiyondur. Tedavi edilmezse diş kaybına sebep olabilir. Dişeti hastalığı genellikle ağrı yapmaz. Dişetlerinizin kızarması, kabarması veya kanaması diş eti hastalığının bir göstergesi olabilir. Ağız kokusu da diş eti hastalığının diğer bir göstergesidir. Bu durumda dişhekimimiz Haluk Ulutaş size yol gösterecektir.


 

Hasta Eğitimi Sayfasına Dön